Hoppa över navigering och sök
Vi stöder inte längre Internet Explorer. Överväg att byta till Chrome, Edge, Firefox eller en liknande webbläsare för en snabbare och smidigare upplevelse. Öppna i Microsoft Edge
Kontrolltornet Kontrolltornet Kontrolltornet

Jag har fått mitt drömjobb

En funktionsnedsättning, i kombination med omvärldens fördomar, gjorde länge livet till en uppförsbacke för Evelina Karlsson. Barndomsdrömmen om att ta lastbilskort kändes ouppnåelig – men sedan februari kör hon heltid på vårt nya emissionsfria åkeri, TPL Transport i Norrköping.

Redan som barn drömde Evelina om att få köra lastbil. Som liten åkte hon ofta lastbil med sin pappa, som driver eget åkeri. Men att ta körkort var inte en självklarhet för Evelina. Redan på förskolan upptäcktes hennes språkstörning och i årskurs 9 konstaterades att hon även har en lindrig utvecklingsstörning. Äntligen fick tröttheten och migränen vid överbelastning av hjärnan en förklaring.

Hela sitt liv har Evelina slagits inte bara mot sina funktionsnedsättningar, utan också mot fördomarna som kommer med en diagnos.

– Vi med diagnoser blir utdömda direkt, vi får aldrig chansen. Men jag är väldigt envis och har en kämpaglöd, jag ville motbevisa alla, säger hon med glöd i blicken.

I höstas klarade hon den efterlängtade lappen.

– När jag hade kört upp med släp bara grät jag! Känslan var så skön, jag klarade det! Min familj är min styrka och de har tagit mig genom allt.

Idag har Evelina både grävmaskinskort, C och CE-körkort och rattar behändigt en 24 meters långtradare med släp. I februari fick hon chansen att börja som lastbilschaufför på nya TPL Transport, vårt eget nya emissionsfria åkeri.

– Jag var nervös och rädd först, men mina kollegor fick mig att känna mig jättetrygg. Jag har fått mitt drömjobb! Här tror de på mig och ger mig möjlighet att växa, säger Evelina.

Och när Evelina väl fick chansen, visade hon snabbt vad hon går för. Hennes chef Oliver Schultz beskriver henne som deras glänsande stjärnchaufför.

– Evelina är den smartaste av oss alla – och en fantastisk medarbetare. Hon är stjärnan, vi är bara hennes ”scenarbetare” som fixar allt runt omkring, säger Oliver.

Pusselbitarna i Evelinas liv har fallit på plats. Hon har landat sitt drömjobb med ”världens bästa chef och kollegor”.

– Jag kör mellan lagret i Händelö och Apotek Hjärtats lager fyra gånger om dagen, och lastar och lossar själv med min lilla eltruck, den är min bästa vän, säger hon och blickar ut över de sjutton stora pallarna med medicin som strax ska lastas.

Jobbet kan vara stressigt, och det kan strula både på lagret och i trafiken.

– Men bara man kommunicerar hela tiden så funkar ju allt, säger Evelina tryggt. Något roligare än att köra lastbil kan hon inte tänka sig. Det bästa med ellastbilen är att den är så tyst – och det bästa med kollegorna att de inte är det.

Det är på TPL Transport Evelina vill fortsätta växa – och köra lastbil.

– Jag har kommit rätt nu, det här är mitt drömjobb, men jag vill hela tiden utvecklas. Snart ska jag testa att köra en annan slinga. Det känns roligt att TPL tror på mig och vill att jag ska utvecklas, även om jag har min diagnos. Nu vill jag bara köra på!

Kanske gillar du även följande artiklar?

PostNord TPL – smooth and efficient logistics for all seasons

Is it time to review your logistics needs and ensure that you are ready for increased volumes and demand? It is during the high seasons of the year that we demonstrate what we do best – handling logistics flows!  

Read more here$Read more here

PostNord TPL optimizes customer logistics with customized solutions

Proactivity and strategic planning for sustainable development of the existing business – 3PL On-Site is a 3PL logistics solution that enables PostNord TPL's customers to seamlessly establish a partnership in their own logistics facility with a strong organization backing them up.

Read more about 3PL On-Site$Read more about 3PL On-Site

With a sustainable facility, PostNord TPL and Husqvarna step into the future

Just over a year ago, Husqvarna moved into a new modern warehouse in Stigamo, where PostNord TPL operates the automated facility for spare parts and accessories. A boost for Husqvarna, but also for PostNord TPL's staff.

Read more here$Read more here