Hoppa över navigering och sök
Vi stöder inte längre Internet Explorer. Överväg att byta till Chrome, Edge, Firefox eller en liknande webbläsare för en snabbare och smidigare upplevelse. Öppna i Microsoft Edge
Kontrolltornet Kontrolltornet Kontrolltornet

Johan återvinner i flera led

Att diska godisställ kan låta som en enkel arbetsuppgift, men den är viktigare än man kan tro. Tack vare ett noggrant arbete med nedmontering, rengöring och ombyggnad, ser Johan Hansen och hans kollegor till att godisställen får nya liv.

- Jag gillar att det alltid är fart här på jobbet, ingen dag är den andra lik. Kollegorna är också jätteviktiga, alla här har samma mål och skulle det krisa så vet jag att vi i teamet löser det tillsammans!

Johan Hansen har jobbat på TPL i Helsingborg i snart fyra år efter ett tiotal år i restaurangbranschen där han började redan som tonåring. Idag är en av hans arbetsuppgifter att varje vecka montera ner och rengöra godisställ som inte längre kan användas ute i butikerna:

- Det är ett fartfyllt, omväxlande och ibland tungt arbete. Vi som jobbar med detta ser det lite som en utmaning att rädda allt material som vi får in och bygga om till nya ställ. Klämda och skadade delar av ställen som inte går att snygga till och byggas om blir krossade och skickas till destruktion där materielat återvinns. När det gäller plåt och järn från godisställen så lyckas vi använda mycket igen när vi bygger nya ställ, ungefär 85 procent. Det känns jättebra.

Hur många ställ som kommer in till lagret i Helsingborg varierar, men Johan uppskattar att det rör sig om mellan 12 och 24 stycken i veckan. Efter att de tagits isär och diskats så byggs ställen om. Det finns några standardmodeller, men många ställ är också skräddarsydda efter kundernas önskningar. Det kan handla om färre tråg eller smalare ställ än vanligt. Drygt 100 nya ställ i månaden brukar det bli, uppskattar Johan:

- Vi vänder och vrider, och kollar varenda centimeter. Repor och rost kan gå att putsa bort, med lite uppfinningsrikedom och noggrannhet kan det mesta användas på nytt!

Kanske gillar du även följande artiklar?

PostNord TPL – smooth and efficient logistics for all seasons

Is it time to review your logistics needs and ensure that you are ready for increased volumes and demand? It is during the high seasons of the year that we demonstrate what we do best – handling logistics flows!  

Read more here$Read more here

PostNord TPL optimizes customer logistics with customized solutions

Proactivity and strategic planning for sustainable development of the existing business – 3PL On-Site is a 3PL logistics solution that enables PostNord TPL's customers to seamlessly establish a partnership in their own logistics facility with a strong organization backing them up.

Read more about 3PL On-Site$Read more about 3PL On-Site

With a sustainable facility, PostNord TPL and Husqvarna step into the future

Just over a year ago, Husqvarna moved into a new modern warehouse in Stigamo, where PostNord TPL operates the automated facility for spare parts and accessories. A boost for Husqvarna, but also for PostNord TPL's staff.

Read more here$Read more here